ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング


インデックスリンク

インデックスツリー

  • RootNode

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要
  2. 旭川大学(~2023)
  3. 旭川大学短期大学部紀要
  4. 50(2020.3.31)

短大と小学校の地域連携による地場特産品を利用した食育活動

https://aulib.repo.nii.ac.jp/records/928
https://aulib.repo.nii.ac.jp/records/928
cf518823-c6d1-4d45-ba9e-9cc8e0463453
名前 / ファイル ライセンス アクション
P065-070_森重柴山.pdf 地場特産品を利用した食育活動 (1.9 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2020-05-15
タイトル
タイトル 短大と小学校の地域連携による地場特産品を利用した食育活動
言語 ja
タイトル
タイトル Practice of Food Education Through Cooking with Local Agricultural Products by Area-Cooperation in Junior College and Elementary School
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 森重, 正也

× 森重, 正也

WEKO 1757

ja 森重, 正也

ja-Kana モリシゲ, マサヤ

Search repository
柴山, 祐子

× 柴山, 祐子

WEKO 1758

ja 柴山, 祐子

ja-Kana シバヤマ, ユウコ

Search repository
Morishige, Masaya

× Morishige, Masaya

WEKO 1759

en Morishige, Masaya

Search repository
Shibayama, Yuko

× Shibayama, Yuko

WEKO 1760

en Shibayama, Yuko

Search repository
抄録
内容記述 The authors performed the practice of food education under the area cooperation between Nagayama Higashi Elementary School and Junior College of Asahikawa University. The college students studying food and nutrition guided the fifth-year students of the elementary school in cooking training for comprehensive learning period. In this practice, the locally grown "Rice" is chosen for ingredient upon request. It is suitable for studying native place, because both elementary school and junior college stand the same Nagayama area where there is farming. In the results, the practice like this is effective for food education, and it should be necessity to continuing this or other various practice.
言語 en
抄録
内容記述 本論文では、食育の実践として永山東小学校と旭川大学短期大学部(以下、旭川短大または短大と略記)が地域連携でおこなったものを示した。食物栄養専攻の短大生が小学5年生に「総合的学習」の時間として共同調理の実習を行った。この実践では、小学校の要請を受けて地場産の「お米」を食材として選んだ。小学校と短大は農業が盛んな同じ永山地区に立脚しており、郷土を知る学習において「お米」を利用する事は適していると考えられたからである。結果として、このような地場産農産物を利用した食育実践は有効であり、今後も同様の、或は多角的な実践を継続していくことが必要であろう。
言語 ja
書誌情報 ja : 旭川大学短期大学部紀要
en : The journal of Junior College, Asahikawa University

号 50, p. 65-70, 発行日 2020-03-31
出版者
出版者 旭川大学短期大学部
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 21861544
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12568360
著者版フラグ
出版タイプ VoR
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 08:49:22.237894
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3